Normaal onderhoud van een doorsnee pelletkachel.

Het aanvoeren van pellets gebeurt zeer eenvoudig.  Aan de achter of zijkant van de kachel is er een reservoir voorzien (variërend tss 20 en 60 Kg) waarin men de houtkorrels giet.   Dit kan zeer eenvoudig doordat de meeste pellets in zakjes van 15 kg zitten.  De toevoer van deze houtpellets naar de verbrandingskamer gebeurt volautomatisch.

Gemiddeld is de voorraadtank goed voor een 2 à 5 dagen verwarmen, afhankelijk van het kachelmodel en de tijd van het jaar.  De hoeveelheid assen ontstaan door de verbranding is zeer miniem (1% restafval) waardoor de aslade maximaal 1 keer per week geledigd moet worden.  De woonkamer blijft hierdoor proper en de mineraalrijke as kan buiten in de tuin gestrooid worden.

 

Aan te raden is wel om zeer kwalitatieve pellets te gebruiken om het onderhoud van de pelletkachel te beperken.  Bij incorrect gebruik van de kachel plus slechte pellets kan het onderhoud en de eventuele bijkomende kosten wel toenemen.

Onderhoudstips:

* De aslade elke week zuiver maken.

* Het glas regelmatig reinigen (met kachelruitjes reiniger).

* De verbrandingskorf na een ganse stookdag controleren en eventueel zuiver maken.

* Maandelijks (bij continu gebruik) het houtpelletreservoir stofzuigen.

* Het aanvoerrooster voor de verbrandingslucht zuiver houden. (aan te raden indien er  huisdieren aanwezig zijn)

* Jaarlijks of na een bepaald aantal bedrijfsuren de kachel door uw dealer laten onderhouden.

 

Groot onderhoud door uw dealer:

Jaarlijks (in de maand maart) sturen wij onze klanten een mailing via sms waarop wij de klant de mogelijkheid geven om zich in te schrijven voor een groot onderhoud van de kachel. Indien de limiet van 2000 branduren bereikt is vraagt de kachel om een grondige reinigingsbeurt