Pelletkachels bevatten tal van voordelen.
We hebben de voordelen van het gebruik van een pelletkachel even voor u opgesomd.

CO2 Neutraal

Het Kyoto-protocol heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen te beperken en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Een pelletkachel kan hier een belangrijk steentje bij toedragen.

Economisch voordelig

Tot 40% goedkoper verwarmen met houtpellets dan met mazout of aardgas.  Ook de prijs van pellets blijft al jaren stabiel.  Ondanks de grotere vraag stijgt het aanbod ook sterk.
Zowel in Belgie als Nederland zijn er reeds een 15-tal pelletfabrieken.

Houtpellets zijn de biobrandstof van de toekomst

Houtpellets worden gemaakt uit zuiver zagemeel zonder toevoeging van andere producten.  Momenteel worden snelgroeiende boomrassen gekweekt voor de productie van deze houtpellets. Deze boomrassen zijn reeds op 6 jaar volgroeid.

Houtpellets zijn gebruiksvriendelijk

Houtpellets worden meestal geleverd in zakjes van 15 KG.  Hierdoor zijn deze gemakkelijk weg te stapelen en praktisch in gebruik voor het bijvullen van de kachels.  Onze pellets worden gratis aan huis geleverd vanaf 1000 KG.  Dit is 1 Europallet van ongeveer 1,6 meter hoogte.

Verwarmen met een pelletkachel is kiezen voor een gezonde verwarming

Pelletkachels geven een gezellige en gezonde warmte af.  Er kunnen geen rookgassen vrijkomen tijdens het bijvullen, dit in tegenstelling tot de klassieke hout en kolenkachels.  Er zit ook een beveiliging op tegen oververhitting wat de kans op CO-vergiftiging uitsluit.  Tevens worden de rookgassen via een ventilatie-systeem afgevoerd.

Efficiënte verbranding

Naast de traditionele verbranding van de pellets, worden de uitlaatgassen op hun beurt verbrand.  dit noemt men naverbranding.  Door deze dubbele verbranding wordt het rendement verhoogt en de uitstoot van schadelijke gassen tot een minimum herleid.

Uitstekende technologie

Door gebruik te maken van de modernste sturingsmechanismen, wordt een perfect ecologische verbranding gecreeerd.  Het gepatenteerde “MCZ ACTIVE SYSTEM” zorgt voor de juiste hoeveelheid zuurstof die uw pelletkachel nodig heeft voor een excellente verbranding.  Ook detecteert dit systeem of er veel,weinig of geen trek in de schoorsteen is en past de kachel aan.

 

Heeft u verder nog vragen bij de voordelen van pellets? Neem dan gerust even contact met ons op of bezoek onze toonzaal.